Gulasz z łopatki wieprzowej 250g, mix z kaszy gryczanej i jęczmiennej 150g, surówka z ogórków konserwowych z marchewką i cebulą 120g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml
Botwinka z ziemniakami, śmietaną i zieloną natką pietruszki 300ml, krokiety z pieczarkami i kapustą 350g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml
Gołąbki "oszukane" w sosie pomidorowo - ziołowym , ziemniaki z wody z koperkiem 200g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
OPŁATY ZA OBIADY
Uwaga!
Informujemy iż z dniem 01.04.2022 r. w związku z rosnącymi cenami artykułów żywnościowych ulega zmianie stawka żywieniowa.
koszt jednego posiłku: dla dzieci 5,00 zł, dla osoby dorosłej 10,00 zł
OPŁATA ZA MIESIĄC kwiecień 2022
dzieci : 17 dni x 5,00zł = 85,00 zł
pracownicy pedagogiczni : 17 dni x 10,00 zł = 170,00 zł
prac. admin. i obsł. : 17 dni x 10,00zł +8% vat ( 13,60zł)=183,60zł
Od miesiąca września 2020r. opłaty za obiady uiszczane będą wyłącznie w formie przelewu na konto szkoły :
57 9324 0008 0006 3656 2000 0040
Tytuł przelewu na jednego ucznia musi zawierać następujące elementy :
W przypadku rodzin wielodzietnych i przelewu wspólnego :
Alergeny:
1. Mleko i produkty pochodne ( włącznie z laktozą).
2. Orzechy t.j. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia oraz produkty pochodne z wyjątkiem orzechów
używanych do produkcji destylatów alkoholowych w tym alkoholu etylowego pochodzenia
rolniczego.
3. Seler i produkty pochodne.
4. Gorczyca i produkty pochodne.
5. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
6. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach po. 10 mg/kg; 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci
przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
7. Łubin i produkty pochodne
8. Mięczaki i produkty pochodne.
Odpłatność za posiłki.
Opłata za posiłki w stołówce szkolnej, wnoszona jest za każdy miesiąc z góry, najpóźniej do 10-go każdego miesiąca. W przypadku nie korzystania w danym miesiącu z posiłków (spowodowanych np. chorobą dziecka) należność za miesiąc następny pomniejsza się o kwotę za niewykorzystane posiłki tylko w przypadku zgłoszenia niemożności korzystania z obiadu u intendenta stołówki:
ZASADY KULTURALNEGO ZACHOWANIA SIĘ W STOŁÓWCE SZKOLNEJ
1. Obiady wydawane są w trybie ciągłym od godziny 10.40 do 12.25 wg poniższego harmonogramu:
10.40 - 11.00 Oddział Przedszkolny
11.40 - 12.05 klasy I - III
11.00 - 11.20 klasy IV-VI
12.05 - 12.25 klasy VII, VIII
2. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek.
3. Na terenie stołówki obowiązują ogólne zasady higieny: mycie rąk przed posiłkiem, ochrona podczas kichania i kaszlu oraz unikanie dotykania oczu, nosa i ust.
4. Uczniowie zajmują wskazane przez pracownika miejsca. Zupa nalewana jest przez pracowników obsługi. Drugie danie będą roznosili pracownicy.
5.Uczniowie klas 1-8 stołujący się w szkole, mogą spożywać posiłki w godzinach wyznaczonych w harmonogramie, o którym mowa w pkt 1
6. Po posiłku uczniowie zostawiają naczynia w miejscu, przy którym siedzieli.
7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali lub prezentować innych niestosownych zachowań (nie używamy wulgaryzmów, obrzydzających jedzenie słów, gestów i odgłosów, nie hałasujemy sztućcami).
8. W stołówce obowiązuje zakaz żucia gumy.
9. Zabronione jest przemieszczanie się po stołówce w celach innych niż spożycie posiłku, samowolne zajmowanie miejsc, dosiadanie się do innych oddziałów klasowych.
10. Opłaty za obiady wnoszone są wyłącznie w postaci przelewów na konto szkoły.
11. Odwołanie obiadów wyłącznie drogą telefoniczną 59/8611989 najpóźniej do godz. 9.00 w danym dniu.
12. Za szkody materialne spowodowane umyślnie przez uczniów odpowiadają finansowo rodzice.
13. Zachowanie w stołówce podlega takiej samej ocenie jak zachowanie na lekcji.
14. O niewłaściwym zachowaniu ucznia w stołówce poinformowany będzie wychowawca klasy, dyrektor szkoły oraz rodzice.
15. W przypadku nieprzestrzegania zasad osoby stołujące się nie będą mogły korzystać ze stołówki.
KULTURALNE ZACHOWANIE W CZASIE SPOŻYWANIA POSIŁKU ŚWIADCZY O NASZYM DOBRYM WYCHOWANIU I KULTURZE OSOBISTEJ.
Gulasz z łopatki wieprzowej 250g, mix z kaszy gryczanej i jęczmiennej 150g, surówka z ogórków konserwowych z marchewką i cebulą 120g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml