Zupa koperkowa ze śmietaną i ziemniakami 300ml, Spaghetti bolognesse 150g/ 200ml, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i siekaną zieleninką 300ml, kotlet devolai z serem żółtym 120g, marchewka na ciepło z masełkiem 125g, ziemniaki z wody z koperkiem200g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml
Barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną 300ml, krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną 350g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml,
Pulpeciki drobiowo wieprzowe w białym sosie 110g/90ml, surówka z kiszonych ogórków z cebulką i olejem 120g, kasza bulgur 150g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml
Zupa z ciecierzycy z majerankiem 300ml, filet z morszczuka panierowany 110g, surówka z selera z rodzynkami i orzechami włoskimi 120g, ziemniaki z wody z koperkiem 200g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml
Krupnik ryżowy 300ml, łazanki ze słodką kapustą i łopatką wieprzową 350g, kompot owocowy lub woda z cytryna 200ml
Uwaga!
Przypominamy rodzicom korzystającym z refundacji posiłków dla dzieci przez OPS w Wicku, o konieczności złożenia wniosków do OPS na okres
od 01.09.2023 r. do 31.12.2023 r.
Deklaracje do podpisu przez rodziców, dotyczące opłat indywidualnych za obiady, będą przekazane wychowawcom, bądź dostępne w sekretariacie szkoły u intendenta.
OPŁATY ZA OBIADY
Od miesiąca stycznia 2023 r. koszt jednego posiłku kształtuje się wg poniższych wyliczeń:
dzieci : 6,00zł (wsad)
nauczyciele: 6,00 zł (wsad)+6,00zł(przygotowanie) = 12,00 zł
Admin. i obsł. : 6,00zł ( wsad) + 6,00 zł( przyg.) + 0,96 zł ( 8% vat) = 12,96 zł
pracownicy kuchni : 6,00 zł ( wsad) + 0,48 zł ( 8% vat) = 6,48 zł
Płatności za miesiąc październik 2023:
dzieci : 22 dni x 6,00 zł = 132,00 zł
nauczyciele: 22 dni x 12,00 zł = 264,00,00,zł
admin. i obsł. :22 dni x 12,00zł +21,12zł (8% vat) = 285,12 zł
pracownicy kuchni : 22 dni x 6,00zł + 10,56 zł ( 8%vat) = 142,56 zł
Od miesiąca września 2020r. opłaty za obiady uiszczane są wyłącznie w formie przelewu na konto szkoły :
57 9324 0008 0006 3656 2000 0040
Tytuł przelewu na jednego ucznia musi zawierać następujące elementy :
W przypadku rodzin wielodzietnych i przelewu wspólnego :
Alergeny:
1. Mleko i produkty pochodne ( włącznie z laktozą).
2. Orzechy t.j. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia oraz produkty pochodne z wyjątkiem orzechów
używanych do produkcji destylatów alkoholowych w tym alkoholu etylowego pochodzenia
rolniczego.
3. Seler i produkty pochodne.
4. Gorczyca i produkty pochodne.
5. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
6. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach po. 10 mg/kg; 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci
przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
7. Łubin i produkty pochodne
8. Mięczaki i produkty pochodne.
Odpłatność za posiłki.
Opłata za posiłki w stołówce szkolnej, wnoszona jest za każdy miesiąc z góry, najpóźniej do 10-go każdego miesiąca. W przypadku nie korzystania w danym miesiącu z posiłków (spowodowanych np. chorobą dziecka) należność za miesiąc następny pomniejsza się o kwotę za niewykorzystane posiłki tylko w przypadku zgłoszenia niemożności korzystania z obiadu u intendenta stołówki:
ZASADY KULTURALNEGO ZACHOWANIA SIĘ W STOŁÓWCE SZKOLNEJ
1. Obiady wydawane są w trybie ciągłym od godziny 10.40 do 12.25 wg poniższego harmonogramu:
11.00 - 11.35 Oddział Przedszkolny
11.20 - 11.35 klasy I - IV
12.20 - 12.35 klasy V-VIII
2. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek.
3. Na terenie stołówki obowiązują ogólne zasady higieny: mycie rąk przed posiłkiem, ochrona podczas kichania i kaszlu oraz unikanie dotykania oczu, nosa i ust.
4. Uczniowie zajmują wskazane przez pracownika miejsca. Zupa nalewana jest przez pracowników obsługi. Drugie danie będą roznosili pracownicy.
5.Uczniowie klas 1-8 stołujący się w szkole, mogą spożywać posiłki w godzinach wyznaczonych w harmonogramie, o którym mowa w pkt 1
6. Po posiłku uczniowie zostawiają naczynia w miejscu, przy którym siedzieli.
7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali lub prezentować innych niestosownych zachowań (nie używamy wulgaryzmów, obrzydzających jedzenie słów, gestów i odgłosów, nie hałasujemy sztućcami).
8. W stołówce obowiązuje zakaz żucia gumy.
9. Zabronione jest przemieszczanie się po stołówce w celach innych niż spożycie posiłku, samowolne zajmowanie miejsc, dosiadanie się do innych oddziałów klasowych.
10. Opłaty za obiady wnoszone są wyłącznie w postaci przelewów na konto szkoły.
11. Odwołanie obiadów wyłącznie drogą telefoniczną 59/8611989 najpóźniej do godz. 9.00 w danym dniu.
12. Za szkody materialne spowodowane umyślnie przez uczniów odpowiadają finansowo rodzice.
13. Zachowanie w stołówce podlega takiej samej ocenie jak zachowanie na lekcji.
14. O niewłaściwym zachowaniu ucznia w stołówce poinformowany będzie wychowawca klasy, dyrektor szkoły oraz rodzice.
15. W przypadku nieprzestrzegania zasad osoby stołujące się nie będą mogły korzystać ze stołówki.
KULTURALNE ZACHOWANIE W CZASIE SPOŻYWANIA POSIŁKU ŚWIADCZY O NASZYM DOBRYM WYCHOWANIU I KULTURZE OSOBISTEJ.
Zupa koperkowa ze śmietaną i ziemniakami 300ml, Spaghetti bolognesse 150g/ 200ml, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml