Stołówka

WTOREK - 2021-11-30

Rosół drobiowy z ryżem i siekaną natką pietruszki 300ml, kotlet panierowany z piersi kurczaka 100g, Sałata lodowa w śmietanie na słodko- kwaśno 120g, ziemniaki z wody z koperkiem 200g, kompot owocowy lub woda  z cytryną 200ml


ŚRODA - 2021-12-01

Barszcz biały z jajkiem, śmietaną i majerankiem 300ml, kopytka okraszone duszoną cebulką 350g, kompot owocowy lub woda  z cytryną 200ml, 


CZWARTEK - 2021-12-02

Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem 300ml, bitki z szynki wieprzowej w sosie własnym 110g / 90ml, surówka z buraczków z cebulką 120g, kasza bulgur na sypko 150g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml, 


PIĄTEK - 2021-12-03

Zupa selerowa ze śmietaną 300ml, filet z Miruny z pieca 100g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i olejem 120g, ziemniaki z wody z koperkiem 200g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml


PONIEDZIAŁEK - 2021-12-06

Zupa z ciecierzycy z kiełbaską i ziemniakami 300ml, bułeczki drożdżowe własnego wypieku z jabłkami i kruszonką 100g


 JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

 

 

OPŁATY ZA OBIADY 

 

 

OPŁATA  ZA  MIESIĄC LISTOPAD  2021   

 

dzieci : 19 dni x 4,00zł = 76,00 zł

dorośli : 19 dni x 8,00 zł =  152,00 zł 

 

rodzice dzieci oraz pracownicy, którzy mieli w miesiącu pażdzierniku niebobecności będą powiadamiani telefonicznie bądź przez E-dziennik o wysokości kwoty przelewu.

 

 

Od miesiąca września 2020r. opłaty za obiady uiszczane będą wyłącznie w formie przelewu na konto szkoły :

 

57 9324 0008 0006 3656 2000 0040

 

Tytuł przelewu na jednego ucznia musi zawierać następujące elementy : 

  • imię i nazwisko
  • klasa
  • ilość obiadów
  • nazwę miesiąca za który wnoszona jest opłata

W przypadku rodzin wielodzietnych i przelewu wspólnego  :

  • nazwisko i imiona każdego z dzieci
  • klasy
  • przy każdym z imion dzieci ilość obiadów 
  • nazwę miesiąca za który wnoszona jest opłata

 

 

Alergeny:

1.  Mleko i produkty pochodne ( włącznie z laktozą).

2.  Orzechy t.j. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy       brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia oraz produkty pochodne z wyjątkiem orzechów

      używanych do produkcji destylatów alkoholowych w tym alkoholu etylowego pochodzenia 

      rolniczego.

3. Seler i produkty pochodne.

4. Gorczyca i produkty pochodne.

5. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

6. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach po. 10 mg/kg; 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą

     zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci

     przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

7. Łubin i produkty pochodne

8. Mięczaki i produkty pochodne.

 

 

Odpłatność za posiłki.
Opłata za posiłki w stołówce szkolnej, wnoszona jest za każdy miesiąc z góry, najpóźniej do 10-go każdego miesiąca. W przypadku nie korzystania w danym miesiącu z posiłków (spowodowanych np. chorobą dziecka) należność za miesiąc następny pomniejsza się o kwotę za niewykorzystane  posiłki tylko w przypadku zgłoszenia niemożności korzystania z obiadu u intendenta stołówki:

  • W dniu poprzedzającym nieobecność - najpóźniej do godz. 9.00 tego dnia
  • Dłuższa nieobecność - w dniu poprzedzającym pierwszy dzień nieobecności (najpóźniej do godz. 11.00 tego dnia)
  • NIEOBECNOŚCI PROSIMY ZGŁASZAĆ W SEKRETARIACIE SZKOŁY                             tel. 59 8 611 989 

 

ZASADY KULTURALNEGO ZACHOWANIA SIĘ W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

 

 

1. Obiady wydawane są w trybie ciągłym od godziny 10.40 do 12.25 wg poniższego harmonogramu: 

            10.40  -  11.00  Oddział Przedszkolny

             11.40  -  12.05   klasy    I - III

             11.00  -  11.20   klasy   IV-VI

             12.05  - 12.25   klasy   VII, VIII 

 

2. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek.

 

3. Na terenie stołówki obowiązują ogólne zasady higieny: mycie rąk przed posiłkiem, ochrona podczas kichania i kaszlu oraz unikanie dotykania oczu, nosa i ust.

 

4. Uczniowie zajmują wskazane przez pracownika miejsca. Zupa nalewana jest przez pracowników obsługi. Drugie danie będą roznosili pracownicy.

 

5.Uczniowie klas 1-8 stołujący się w szkole, mogą spożywać posiłki w godzinach wyznaczonych w harmonogramie, o którym mowa w pkt 1

 

6. Po posiłku uczniowie zostawiają naczynia w miejscu, przy którym siedzieli.

 

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali lub    prezentować innych niestosownych zachowań (nie używamy wulgaryzmów, obrzydzających jedzenie słów, gestów i odgłosów, nie hałasujemy  sztućcami).

 

8. W stołówce obowiązuje zakaz żucia gumy.

 

9. Zabronione jest przemieszczanie się po stołówce w celach innych niż spożycie posiłku, samowolne zajmowanie miejsc, dosiadanie się do innych oddziałów klasowych.

 

10. Opłaty za obiady wnoszone są wyłącznie w postaci przelewów na konto szkoły.

 

11. Odwołanie obiadów wyłącznie drogą telefoniczną 59/8611989 najpóźniej do godz.  9.00 w danym dniu.

 

12. Za szkody materialne spowodowane umyślnie przez uczniów odpowiadają finansowo  rodzice.

 

13. Zachowanie w stołówce podlega takiej samej ocenie jak zachowanie na lekcji.

 

14. O niewłaściwym zachowaniu ucznia w stołówce poinformowany będzie wychowawca klasy, dyrektor szkoły oraz rodzice.

 

15. W przypadku nieprzestrzegania zasad osoby stołujące się nie będą mogły korzystać ze stołówki.

 

 

KULTURALNE ZACHOWANIE W CZASIE SPOŻYWANIA POSIŁKU ŚWIADCZY O NASZYM DOBRYM WYCHOWANIU I KULTURZE OSOBISTEJ.

 

 

Wersja dla niedowidzących - włącz Wersja dla niedowidzących - wyłącz
BIP Deklaracja dostępności

Jadłospis na WTOREK:

Rosół drobiowy z ryżem i siekaną natką pietruszki 300ml, kotlet panierowany z piersi kurczaka 100g, Sałata lodowa w śmietanie na słodko- kwaśno 120g, ziemniaki z wody z koperkiem 200g, kompot owocowy lub woda  z cytryną 200ml



Licznik odwiedzin:
Wszystkich: 1 445 715
Wczoraj: 916
Dzisiaj: 462
Online: 7
wcag 2.0
Ta strona może korzystać z Cookies.
OK, rozumiem