Dzień Strażaka - 4 maja

 

Straż pożarna służy i chroni, abyśmy mogli czuć się bezpiecznie. To wielka odwaga, narażać życie swoje dla dobra innych.

 

 

Na naszej stronie Facebooka znajdziecie więcej modeli wozów strażackich do wycięcia i sklejenia, a dla tych, którzy chcieliby zdobyć trochę strażackiej wiedzy - jest film, który przygotowuje do konkursu z wiedzy pożarniczej oraz do służby w straży pożarnej.

Facebook zmienił logo. Zauważysz różnicę?

 

 

Ciekawe filmy, które warto obejrzeć:

 

Dzień z życia strażaka

https://www.youtube.com/watch?v=9JIODvXPk48

 

Ćwiczenia młodzików OSP Chmielno

https://www.youtube.com/watch?v=nMJGLlKhUS4

 

Piosenka o straży pożarnej dla najmłodszych

https://www.youtube.com/watch?v=jXF3Wba--Uo

 

Jak zostać Strażakiem Ochotnikiem?


1. Przeczytać statut OSP i zapoznać się z prawami, obowiązkami oraz wymaganiami stawianymi strażakowi ochotnikowi.
2. Złożyć pisemną deklarację do Zarządu OSP o przyjęcie w poczet członków jednostki.
3. Uzyskać pozytywną decyzję Zarządu OSP w sprawie przyjęcia.

 

WYMAGANIA STAWIANE KANDYDATOM DO OCHOTNICZEJ STRAŻY POŻARNEJ:

1. Młodzieżowa Drużyna Pożarnicza:
• Wiek od 12 do 18 lat;
• Dobry stan zdrowia;
• Zgoda opiekuna prawnego na uczestnictwo w Młodzieżowej Drużynie Pożarniczej.

2. Strażak czynny OSP:
• Wiek od 18 do 65 lat;
• Niekaralność;
• Bardzo dobry stan zdrowia.

3. Strażak, biorący udział w działaniach ratowniczo–gaśniczych, musi spełniać wszystkie, niżej wymienione warunki:
• Wiek od 18 do 65 lat.
• Niekaralność.
• Szkolenie strażaka OSP cz. I i cz. II.
• Aktualne badania lekarskie, zezwalające na udział w działaniach ratowniczo-gaśniczych.

Wersja dla niedowidzących - włącz Wersja dla niedowidzących - wyłącz
BIP Deklaracja dostępności

Jadłospis na PIĄTEK:

Zupa szczawiowo - szpinakowa z jajkiem 300ml, filet z miruny w panierce, opiekany 110g, surówka z selera z rodzynkami, majonezem i śmietaną 120g, ziemniaki z wody z koperkiem 200g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200ml



Licznik odwiedzin:
Wszystkich: 1 899 520
Wczoraj: 706
Dzisiaj: 764
Online: 2
wcag 2.0
Ta strona może korzystać z Cookies.
OK, rozumiem