1.06. 2022 r. uczniowie klas O- III wybrali się na wycieczkę do Manufaktury Słodyczy w Łebie.
Dzieci miały możliwość zobaczyć cały proces powstawania cukierków i lizaków od momentu wylania gorącego karmelu na stół, po złożenie całego wzoru lizaka i cukierka. Wspaniałe zapachy i moc słodyczy stworzyły pyszną atmosferę.
W tej magicznej fabryce mieliśmy okazję spróbować cieplutkiego jeszcze cukierka i zrobić lizaki według wybranego przez siebie wzoru.
Każdy z nas otrzymał certyfikat młodego karmelarza, paczkę cukierków, a także własnoręcznie zrobione przez siebie lizaki. Do tego spacer po Łebie, ładna pogoda…
Będziemy ten dzień wspominać miło i słodko.
Pulpeciki drobiowo - wieprzowe w sosie śmietanowo - koperkowym 100g/90ml, surówka z ogórków konserwowych z cebulką i papryką czerwoną w sosie vienegret 120g, ziemniaki z wody z siekanym koperkiem 200g, kompot owocowy lub woda z cytryną 200 ml,